Het resultaatblok
In het resultaatblok ziet u het resultaat van uw selectie. In dit blok kunt u vaak doorklikken naar details van de gegevens die getoond worden. In dit voorbeeld kunt u een hoofdproject bekijken door het te selecteren. Soms zijn gegevens “gelaagd” weergegeven. Door op het “+” teken te klikken voor gegevens kunt u dan de details eronder zien. Onderstaande afbeelding geeft hier een voorbeeld van.
Ook in dit voorbeeld zien we een “Filter” en “Resultaat” blok. In dit voorbeeld kunnen de filters gecombineerd worden om de juiste gegevens op te vragen. Zo zou hier gefilterd kunnen worden op een klas om alle presentie/absentie van één klas te kunnen zien voor een bepaalde periode.
Het resultaat is in bovenstaand voorbeeld gegroepeerd op opleiding en klas. Dat is zichtbaar door het “+” teken voor de opleiding en de klas. Door op het “+” teken te klikken zullen de details zichtbaar worden. In dit geval is dat al gedaan voor de enige beschikbare opleiding.
Zo kunnen we vanuit de totalen per opleiding de totalen per klas zien. Klikken op "+" voor een klas dan zullen we de details per student zien. In onderstaand voorbeeld hebben we geklikt op "+" naast de klas "H-1A".
Zoals u ziet zijn de resultaten per student nu zichtbaar. De kolomkoppen geven aan welke gegevens u ziet. Als u met de muis boven een kolomkop komt zult u de volledige omschrijving van die kolomkop zien. Wat alle kolomkoppen in dit voorbeeld betekenen leest u in een andere instructie (Roostermodule | Verzuimoverzichten).
Totalen
Als gegevens gegroepeerd weergegeven worden zijn er vaak ook totalen en gemiddelden beschikbaar die worden weergegeven. Onderstaand voorbeeld toont verschillende groeperingen en totalen. In dit geval zijn de totalen percentages die een gemiddelde aangeven:
Sorteren van lijsten
In het resultaatvenster kan vaak gesorteerd worden. Zo zien we in bovenstaande overzicht in de “Tabelkop” de volgende kopjes: Nummer, Naam, Mentor en Aan (Aanwezig). Door op één van de kopjes te klikken wordt het resultaat gesorteerd en of getotaliseerd op dit gegeven. In onderstaand voorbeeld is geklikt op het kopje “Naam”. De presentiegegevens worden nu gesorteerd op naam weergegeven.
Soms geeft het aanpassen van een filter direct resultaat. Vaak dient u eerst onderin het scherm op “Toepassen” te klikken. Houdt u er rekening mee dat een Webapplicatie eerst alle gegevens naar een “server” moet sturen voordat deze opgeslagen kunnen worden. Iets intypen in een formulier op uw scherm betekent dus niet dat deze gegevens opgeslagen worden. Hiertoe dient u altijd op “Toepassen” te klikken.
Meer weten?
- Alle instructies van het forum Medewerkers | Algemeen: http://support.prodata.nl/hc/nl/sections/200020188
Opmerkingen
0 opmerkingen
U moet u aanmelden om een opmerking te plaatsen.